ՍՊԻՏԱԿ ԳԻՆՈՒ ՍԻՐԱՀԱՐՆԵՐԸ ՊԵՏՔ Է ԱՎԵԼԻ ԶԳՈՒՅՇ ԼԻՆԵՆ
Պարզվում է, որ սպիտակ գինին
այնքան էլ անարատ և օգտակար չէ ինչպես ներկայացվում էր:Բանը նրանում է,որ սպիտակ գինու մեջ պարունակվող թթուները օժտված են քայքայող հատկությամբ,որոնք մի քանի անգամ գերազանցում են կարմիր գինու մեջ պարունակվող նմանատիպ նյութերին:Լաբորատոր հետազոտությունները պարզել են,որ սպիտակ գինու բաղադրիչները բացասական են անդրադառնում ատամի էմալի վրա,քայքայելով ֆոսֆորը և կալցիումը:Արդյունքում էմալի շերտը բարակում է և վատթարանում է ատամների վիճակը:Չնայած չուրախացնող փաստին,մասնագետները սպիտակ գինու արժևորողներին հայտնում են,որ այնուամենայնիվ իրավիճակից կա ելք:
Որպեսզի պահպանել ատամները` դանդաղ, բայց իրական քայքայումից և միաժամանակ չզրկել մեզ մեկ գավաթ սպիտակ չոր գինուց,հարկավոր է այն համատեղել պանրի հետ(ցանկալի է կալցիումի մեծ պարունակւթյամբ):
Комментариев нет:
Отправить комментарий